Caută
Close this search box.

Ordinul Arhitecţilor Bucureşti recomandă concurs de soluţii în cazul pasarelelor pe care Primăria Sectorului 4 vrea să le construiască

Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) recomandă un concurs de soluţii în cazul pasarelelor pietonale pentru care Primăria Sectorului 4 a lansat procedura de achiziţie.

În contextul lansării procedurii de achiziţie a unei infrastructuri pietonale şi a unor parcări în zona bd. Tineretului de către Administraţia Sectorului 4, Filiala din Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR Bucureşti) a transmis un punct de vedere în care recomandă autorităţilor organizarea unui concurs de soluţii care să identifice cea mai bună variantă de rezolvare a spaţiului urban public şi a intersecţiilor din zona respectivă„, se precizează în comunicat.

Concursul de soluţii este o procedură europeană, prezentă şi în Legea Achiziţiilor Publice din România.

OAR Bucureşti recomandă Administraţiei Sector 4 organizarea unui concurs de soluţii care să caute cea mai bună variantă de rezolvare a zonelor supuse analizei, tema concursului fiind fundamentată pe studiile de trafic, peisaj şi istoric de patrimoniu specific zonelor vizate. Realizarea temei concursului are la bază dezbaterea publică prin care organizatorii şi iniţiatorii concursului o au atât cu cetăţenii Capitalei, cu profesioniştii, dar şi cu instituţiile abilitate. Ideile, doleanţele şi sugestiile primite devin parte integrantă din tema ce va genera concursul de soluţii. (…) Zonele supuse analizei şi intervenţiei au un grad mare de dificultate din punct de vedere urbanistic, mediu, mobilitate, siguranţă a pietonilor, dar şi ca patrimoniu bucureştean. Buna soluţionare a lor va genera un spaţiu urban public de calitate pentru cetăţeni, gestionarea lui corectă fiind o măsură importantă a calităţii vieţii în orice oraş european incluziv„, au transmis reprezentanţii OAR Bucureşti.

Mai mult, aceştia consideră necesară implicarea Primăriei Generale, cu scopul de a corela investiţiile Primăriei Sectorului 4 cu proiectele Municipalităţii, precum şi pentru a facilita avizarea unor etape urbanistice corecte.

Cetăţenii Sectorului 4 sunt şi cetăţenii Capitalei. Interesul comun este ca această investiţie să aibă ca finalitate rezolvarea corectă şi eficientă a zonelor, dar, în acelaşi timp, să crească calitatea vieţii pentru toţi cetăţenii Capitalei cu sprijinul specialiştilor„, au mai transmis reprezentanţii OAR Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri