Conducerea companiei CFR Călători va fi preluată din data de 20 aprilie de Ovidiu Vizante, a anunţat joi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Acesta îl va înlocui pe Dan Costescu, care a demisionat din funcţie.

Absolvent al unui master în transport şi logistică la Universitatea Politehnică Bucureşti, Vizante a lucrat în domeniul feroviar atât în companii private, cât şi în sistemul public, când a activat ca manager de trafic la regionala Braşov a CFR SA. Specialităţile sale sunt managementul operaţiunilor, al bugetelor şi dezvoltarea de procese pentru creşterea vânzărilor, se arată într-un comunicat al MTI.

Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români şi trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto. Bugetul alocat în anul 2021 pentru investiţii în infrastructură feroviară este de 4,2 miliarde lei. Dezvoltarea CFR Călători trebuie şi ea să ţină pasul cu dezvoltarea căilor de rulare„, menţionează reprezentanţii MTI.

Principalele coordonate ale mandatului noului director general sunt: digitalizarea proceselor companiei, simplificarea proceselor de achiziţionare a biletelor, extinderea serviciilor adiţionale transportului de călători, de exemplu transportul de biciclete, creşterea parcului de vagoane-cuşetă şi de dormit, suplimentarea veniturilor din publicitate, elaborarea de pachete de călătorii pentru facilitarea transportului lucrătorilor către centre industriale, revitalizarea imaginii companiei.

La rândul său, directorul demisionar al CFR Călători, Dan Costescu, a scris pe pagina sa de Facebook că vine un moment în care „îţi doreşti mai mult decât poţi face în prezent şi în care o schimbare este obligatorie”.

V-am obişnuit să împărtăşesc cu voi paşii pe care i-am gândit sau făcut în ultima perioadă. Astăzi am decis să fac o schimbare în plan profesional şi să mă despart de un loc în care am pus mult suflet în ultimul an, CFR Călători. A fost o perioadă foarte intensă în care priorităţile mele au fost dezvoltarea companiei şi protejarea colegilor mei. Am avut susţinerea echipelor din companie şi minister pentru această luptă la baionetă cu pandemia şi cu problemele care apar zilnic într-o asemenea companie. Vine, însă, momentul în care îţi doreşti mai mult decât poţi face în prezent şi în care o schimbare este obligatorie. Le doresc colegilor mei ceferişti succes în continuare şi să poată să menţină cursul de dezvoltare şi modernizare a companiei, de creştere a ponderii transportului feroviar, aşa cum o fac toate companiile feroviare europene„, a notat Dan Costescu, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here