Caută
Close this search box.

Papa Francisc va reveni la Sanctuarul din Fatima

Papa Francisc i-a confirmat episcopului de Leiria-Fatima, cardinalul Antonio Marto, că în cadrul Zilei Mondiale a Tinerilor, care se va desfăşura la Lisabona în 2023, doreşte să revină la Sanctuarul din Fatima, pe care l-a vizitat în 2017, pentru a celebra o sută de ani de când Fecioara Maria s-a arătat celor trei păstori, relatează EFE.

Potrivit unui comunicat al Sanctuarului Fatima, papa Francisc i-a dezvăluit această dorinţă cardinalului lusitan în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o la Vatican.

Reuniunea privată a fost „foarte cordială” a asigurat episcopul de Leiria-Fatima, care a evocat „mărturia de speranţă şi curaj” a papei în aceste „momente dificile pe care le traversează omenirea”.

Cardinalul Antonio Marto şi papa au analizat împreună efectele pandemiei de coronavirus asupra Sanctuarului din Fatima, care în ultimul an a fost vizitat doar de un grup restrâns de pelerini din cauza restricţiilor sanitare.

În cadrul vizitei sale din mai 2017, papa i-a canonizat pe primii sfinţi ai Fatimei, Francisco şi Jacinta Marto, doi dintre cei trei păstori cărora li s-a arătat Fecioara Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri