Caută
Close this search box.

Percheziţii după violenţele de luni noaptea, din centrul Capitalei: 22 de persoane, duse la audieri

În urma unor percheziții care au avut loc în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov, peste 20 de persoane suspectate de implicare în incidentele violente din noaptea de luni spre marţi, din centrul Capitalei, de la finalul manifestaţiei împotriva restricţiilor pentru combaterea pandemiei, au fost ridicate şi duse la audieri.

22 de persoane au fost duse la audieri în urma unor percheziţii după violenţele de luni noaptea, din centrul Capitalei

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei , sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov şi mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piaţa Unirii. În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi vor fi conduse la audieri 22 de persoane”, anunţă Poliţia, citată de News.ro.

Totodată, au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 contiună cercetările în caz.

Violențe la protestul din Capitală: În Piața Unirii, câțiva indivizi au atacat jandarmii cu pietre

Amintim că protestul care a avut loc luni seară în Capitală s-a terminat cu violențe. Câțiva huligani care se aflau în mijlocul celor peste 100 de oameni care plecau de la manifestație au aruncat cu pietre și sticle înspre jandarmi. La Piața Unirii, mai multe stații de autobuz și vitrine ale magazinelor au fost vadalizate.

În Bucureşti, protestele au fost lipsite de incidente semnificative până la momentul retragerii spre casă, atunci când în jur de 50-60 de indivizi au atacat jandarmii la Piața Unirii cu pietre și au spart vitrinele magazinelor din zonă. Totul s-a întâmplat după miezul nopții. Unul dintre jandarmi a fost rănit la cap. Colegii săi au solicitat un echipaj SMURD, informează B1 TV. Piața Unirii a fost împânzită de forțele de ordine.

Unii dintre cei care au protestat în Piaţa Unirii merseseră acolo din Piața Victoriei. Traseul lor fusese Universitate-Victoriei-Obor-Unirii-Universitate și iarăși Victoriei, unde au blocat circulația câteva zeci de minute.

Situația părea că scapă de sub control, moment în care jandarmii au folosit gaze lacrimogene.

Bilanțul protestelor violente anti-restricții din București

În urma protestelor de luni seară din București, 188 de persoane au fost duse la audieri la Poliție și au fost date amenzi de peste 200.000 de lei, fiind deschise dosare penale pentru ultraj și distrugere. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, șeful Jandarmeriei București, colonel Ionel-Cătălin Stegăroiu și șeful Poliției Capitalei, comisar-șef Bogdan Berechet au relatat, într-o conferință de presă susținută marți dimineață, cum s-au desfăşurat violenţele de marţi noaptea din Capitală.

”Au fost 2 proteste, la Piața Victoriei și Universitate. Spre miezul nopții, un grup de manifestanți s-au așezat pe carosabil fără niciun motiv. La un moment dat trei persoane din acest grup s-au deplasat în altă direcţie, câţiva colegi au încercat să îi legitimeze şi atunci ei au devenit violenţi. La momentul imobilizării acestor persoane cei aşezaţi pe carosabil au folosit pietre şi au rănit colegii mei şi au produs pagube materiale. Avem identificate 188 de persoane. Un aspect important este că 12 dintre colegii mei au fost răniţi, trei au mers la UPU Floreasca, nu au necesitat internarea. Asigurăm toţi cetăţenii că toate acţiunile noastre sunt făcute doar în beneficiul şi în siguranţa cetăţeanului”, a declarat colonel Ionel-Cătălin Stegăroiu, șeful Jandarmeriei București.

”Avem permanent dispozitive în Bucureşti pe care le mutăm la nevoile operative care apar. Suntem pregătiţi şi pentru seara asta. Nu merge la misiuni cu scopul de a provoca sau incita la anumite acte de violenţă, mergem acolo pentru siguranţa participanţilor”, a declarat şeful Jandarmeriei Capitalei.

”S-au declanșat cercetări pentru ultraj și distrugere, port de obiecte periculoase. Au fost distruse mobilier stradal, automate stradale, vitrine, mijloace de transport.

Dosarele vor fi instrumentate de parchetele. 188 de persoane duse la Poliție, sunt fotografiate, amprentate, mare parte au fost sancționate, au fost date 222 de infracțiuni, în valoare de peste 200.000. 8 sancțiuni au fost date organizatorilor. Au fost peste 1.500 de manifestanți”, a declarat, comisar-șef Bogdan Berechet, șeful Poliției București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri