Caută
Close this search box.

Percheziții la mai multe firme de transport din București, care vindeau certificate false de teste COVID-19

Polițiștii efectuează percheziții la mai multe firme de transport care vindeau călătorilor certificate false cu rezultat negativ la COVID-19.

În urma celor cinci percheziții efectuate în această dimineață la Autogara Filaret, anchetatorii încearcă să identifice exact despre câte persoane a fost vorba și dacă nu depășesc ordinul a o mie de cetățeni.

Certificatele erau vândute cu 50 de lei bucata.

Perchezițiile sunt efectuate de către Serviciul Economic de la IPJ Giurgiu și de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu pentru că această activitate a fost depistată în Vama Giurgiu, atunci când coduri de bare și serii de pe acele certificate false nu coincideau cu unele reale.

În dimineața zilei de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, constând în aceea că administratorii societăților comerciale au pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19 care atestă faptul că aceștia nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, teste care în realitate nu au fost efectuate„, informează IPJ Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri