Caută
Close this search box.

Pilonul II de pensii, administrat privat, a redevenit obligatoriu

Pilonul II

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că Pilonul II de pensii, administrat privat, este din nou obligatoriu și vine să completeze pensia de stat.

Într-o postare pe Facebook, Raluca Turcan a anunțat că a fost modificat modelul-cadru al contractului individual de muncă și a fost introdusă o nouă obligație, care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat.

În timpul fostei guvernări PSD, Pilonul II de pensii private obligatorii a devenit facultativ. Până acum.


„Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu și vine în completarea pensiei de stat. Orice angajat din România contribuie la acest pilon de pensii și este extrem de important să se informeze și să opteze în cunoștință de cauză pentru un fond privat care să îi administreze acești bani, economisiți de-a lungul carierei, pentru a-și suplimenta veniturile în momentul pensionării.

Prin urmare, am modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și am introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat.

Cred că este important să punem accent mai mare pe această componentă de informare și de conștientizare a angajaților că au această opțiune, astfel încât să poată să-și decidă singuri viitorul, alegând conștient în loc să fie repartizați aleatoriu de către sistem”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri