Stațiunea Predeal, din județul Brașov, a depășit rata de infectare de trei la mia de locuitori. În aceste condiții, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că, începând de marți, de la miezul nopții, în localitate să se instituie restricțiile prevăzute de lege.

Restaurantele și cafenelele din hoteluri îi vor putea servi doar pe clienții cazați, în timp ce prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice vor fi permise doar în spațiile aflate în exteriorul clădirilor, în aer liber.

Conform datelor furnizate de Prefectura Brașov, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat Hotărârea nr. 101/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în orașul Predeal, unde incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la 3,03/1000 de locuitori, conform Ziare.com.

„Începând cu data de 13.04.2021, ora 0:00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 432, din 08.04.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare limitelor de incidență între 3 și 4/1000 de locuitori”, a decis CJSU Brașov.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Stațiunea Predeal este a doua din zona montană din sudul țării, unde se impun restricții, din cauza creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2. La Sinaia, indicele de infectare a depășit patru la mia de locuitori, iar stațiunea se află sub restricții, în zilele de week-end, inclusiv privind orarul de funcționare al agenților economici și deplasarea persoanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here