Caută
Close this search box.

Prima tranșă de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România VIDEO

Prima tansă de 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson a ajuns miercuri dimineață în România.

„Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România! În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson)”, declară CNCAV.

Vaccinurile Johnson & Johnson vor fi stocate până ce va fi luată o decizie cu privire la administrarea lor. Lansarea serului în Europa a fost amânată. Autoritățile din România au anunțat că așteaptă precizări legate de vaccinul denumit Jenssen de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că a fost definitivată procedura pentru vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, fiind transmisă în teritoriu către direcţiile de sănătate publică.
„Așteptăm o precizare de la EMA privind datele de siguranță ale acestui vaccin. Nu ne forțează nimeni să începem vaccinarea cu acest tip de vaccin, avem capacitatea de stocare (…) Cred că în această săptămâna EMA va face o precizare privind datele de siguranță ale vaccinului Johnson & Johnson”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri