Caută
Close this search box.

Primăria Constanţa cere 20 de milioane de euro, de la Radu Mazăre

radu mazăre

Primăria Constanța a început recuperarea prejudiciului aferent unor terenuri retrocedate ilegal de administrația Radu Mazăre, dar care nu se mai pot întoarce fizic la oraș, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, pentru Info Sud-Est.

În total, este vorba de aproximativ 20 de milioane de euro, susține acesta, valoarea prejudiciului fiind stabilită prin decizia definitivă a ÎCCJ, în urma căreia Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare pentru retrocedări ilegale, în 7 februarie 2019.

Este vorba, spre exemplu, de zeci de terenuri care au fost retrocedate și vândute de mai multe ori până când au ajuns fie la cumpărători considerați de bună credință, fie în situația în care, pe aceste terenuri, au fost construite blocuri cu zeci de locatari, transmit reprezentanții administrației locale.

Astfel, Primăria Constanța (dominată după alegerile locale din 2020 de o majoritate PNL-USRPLUS) a decis ca valoarea terenurilor pe care nu le pot recupera fizic de la actualii proprietari să o impute celor care au retrocedat sau vândut terenurile și care au fost condamnați definitiv pentru acțiunile lor.

Primăria a deschis astfel 6 acțiuni în instanță (dosarele 2511-2516/118/2021), la secția civilă a Tribunalului Constanța.

Cinci dintre aceste acțiuni urmăresc recuperarea a 20 de milioane de euro de la fostul primar Radu Mazăre, fostul președinte de CJ Nicușor Constantinescu (în momentul Retrocedărilor era consilier local, n.red.) și de la mai mulți intermediari, printre care Cristi Borcea și Georgică Giurgiucanu. Prejudiciul acoperă zeci de terenuri care nu se mai pot întoarce în patrimoniul Constanței.

A șasea acțiune urmărește recuperarea fizică a două loturi de teren din stațiunea Mamaia (zona Căpitănie-Vila Marina).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri