Caută
Close this search box.

Primarul Chirica: Mă simt într-un mare pericol!

mihai chirica

Primarul Mihai Chirica afirmă că se simte în pericol şi „lipsit de apărare”.

„Este unul dintre cele mai grele momente ale acestui oraş şi chiar şi din viaţa mea politică. După aproape 6 ani de zile în calitatea de primar am ajuns într-o situaţie în care mă simt lipsit de apărare.

Şase ani am încercat să fac din acest oraş ceea ce aş fi făcut şi pentru mine. Să fie un oraş deschis, să fie un oraş respectat, un oraş în care fiecare cetăţean să fie mândru.

În şase ani nu am cerut nimănui, dar absolut nimănui, să semneze, să creeze şi să emită în acelaşi timp un document legat de orice. În şase ani de administraţie nu am luat nimănui nici un drept, dar absolut niciun drept. Le-am cerut un singur lucru: respect pentru cel care te plăteşte. (…)

Începând din această clipă voi publica toate documentele semnate, cu sau fără obligaţia de a le publica. (…) Nu am semnat niciun document fără susţinerea tehnică a fiecărui funcţionar din Primărie şi nu am cerut niciunui funcţionar din primărie niciodată să semneze vreun document dacă nu este convins că este corect.

Speţa în care mă aflu astăzi vorbeşte despre o încadrare într-un act de crimă organizată. E mai mult decât pot înţelege eu.

Nu am interzis acelei persoane, dimpotrivă, sunt cel care a cerut sub semnătura mea să culeagă date şi să le depună la Parchet. Şi am un mare noroc. Acea persoană a preluat date personale sub semnătură.

Eu personal am cerut acelui funcţionar să le depună la Parchet, şi mi-a spus „da, am făcut-o” şi s-a autosesizat Parchetul. Nu am discutat niciodată despre DIICOT, ci despre Parchet. Eu personal am depus cu mâinile mele acelaşi material, din luna februarie, la alte instituţii ale statului pentru că m-am simţit ameninţat şi siguranţa oraşului pusă în pericol sub această presiune şi nu pot accepta ca tot eu să trag ponoasele asupra a ceea ce eu am cerut să se facă.

Mă simt în pericol, într-un grav pericol. Sper ca justiţia să nu se facă în cabinetele de partid.

Nu cer sprijin politic, nici măcar de la PNL, cu toate că am avertizat de la începutul acestui an că presiunea la Iaşi creşte. Nu ţin să fac justiţie televizată dar pare puţin anapoda: pe 24 ianuarie, ca niciodată, sunt stropit în Piaţa Unirii fără să mi se ia apărarea, pe 27 sunt trimis în judecată pe un dosar clasat de DNA, pentru care nu am depus la Judecătorie niciodată nici o mărturie pentru că nu s-a admis, iar până la sfârşitul lunii aprilie sunt încadrat într-o formă de crimă organizată, chiar şi pentru omisiunea unei sesizări.

Pentru mine nu contează, contează pentru imaginea acestui oraş. De aceea spun public, mă simt în pericol şi rog să se facă justiţie. Dacă am greşit, vreau să plătesc public. Vreau să mi se spună unde am greşit şi voi ieşi public cu demisia în mână. Nu vreau să mai fiu subiectul de ocară al partidelor politice”, a scris Mihai Chirica pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri