Westminster Abbey i-a adus, vineri seara, un omagiu ducelui de Edinburg, bătând clopotele de 99 de ori, o dată pentru fiecare an din viaţa sa, potrivit The Guardian.

Ca urmare a decesului prinţului Philip, abaţia a anunţat că a bătut clopotele la fiecare 60 de secunde, vineri seara, potrivit News.ro.

Westminster Abbey a precizat că va fi deschisă de vineri până duminică pentru rugăciuni din partea familiei.

„Cu profundă tristeţe am aflat de moartea Alteţei Sale Regale Ducele de Edinburg, care a servit-o pe Majestatea Sa regina şi naţiunea noastră cu un devotament neclintit. Ne amintitm, mai rpesus de toate, un simţ al datoriei care a fost un reper în viaţa publică pentru mulţi ani.

Remarcăm cu profundă recunoştinţă contribuţia sa în armată, organizaţii caritabile şi în rândul tinerilor. Suntem de asemenea profund recunoscători pentru sprijinul acordat bisericii noastre, inclusiv pentru munca sa de a strânge fonduri pentru restaurarea abaţiei”, a spus Decanul de la Westminster .

Ducele de Edinburg nu va avea funeralii de stat, aşa cum şi-a dorit, a anunţat College of Arms.

FOTO: The Sun

Potrivit site-ului www.royal.uk, site-ul oficial al monarhiei britanice, funeraliile şi unele ceremonii vor avea loc în conformitate cu contextul crizei sanitare.

Colegiul ofiţerilor de armată a subliniat că trupul neînsufleţit al prinţului Philip va fi depus la Castelul Windsor, la Capela St. George, în cadrul unei ceremonii.

Publicul nu va putea participa la ceremonii din cauza restricţiilor.

283 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here