Caută
Close this search box.

Probabilitatea cheagurilor de sânge la AstraZeneca este infimitezimală

astrazeneca

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat că există o legătură plauzibilă între vaccinul Oxford / AstraZeneca (Vaxzevria) și tipurile rare de coagulare a sângelui, dar aceste reacții apar la unul din 100.000 de tineri adulți care primesc acest tip de vaccin.

Este o provocare să ne gândim la riscuri atât de scăzute, scrie The Guardian, via Ziare.com, în contextul în care multe alte medicamente, pe care le luăm frecvent, sau intervenții chirurgicale au reacții adverse mult mai des întâlnite.

The Guardian analizează riscurile la care sunt supuși tinerii atunci când sunt sub anestezie generală de exemplu sau la ce riscuri se expun oamenii atunci când decid să sară cu parașuta. Poate mai pertinent este să ne gândim la riscul că o femeie tânără, care ia pilule contraceptive să dezvolte cheaguri de sânge într-o săptămâna, scrie sursa citată.

„Este o provocare să ne gândim la riscuri atât de scăzute: atunci când trebuie să numărăm zerourile, toată intuiția merge. Deci, ce altceva are aproximativ una din 100.000 de șanse, pentru un tânăr adult?

Am putea alege din riscul de a muri, atunci când suntem sub anestezie generală, sau într-un salt de parașutism, sau, pe partea pozitivă, câștigarea jackpotului Lotto, dacă ați cumpărat 450 de bilete, sau ghicirea ultimelor cinci cifre ale numărului de telefon mobil al cuiva?”, scrie The Guardian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri