Caută
Close this search box.

Profesorii care nu vor fi plătiţi două săptămâni în vacanţa de Paşte

Trei categorii de profesori din România nu vor fi plătiţi timp de 13 zile din cauza vacanţei prelungite de Paşte.

Deşi sindicaliştii din Educaţie au semnalat acest aspect Ministerului Învăţământului, deocamdată nu s-a găsit o soluţie pentru această categorie profesională.

„Deocamdată nu ştim absolut nimic. Sunt probleme legate de plată cu ora, nu ai cum să-i plăteşti, cu excepţia cadrelor didactice care predau la clasele din an terminal, clasele a VIII-a, a XIII-a, şi a XII.

Dar mai sunt şi clasele a XI profesionale, tot an terminal, mai ai sunt s ipostlicealele unde, la fel, discutăm tot de ani terminali. Avem adrese înaintate către minister şi aşteptăm un răspuns în legătură cu situaţia respectivă. Ai un contract de muncă pentru activitatea prestată şi primeşti bani doar dacă prestezi activitatea respectivă, dacă nu, nu.

Noi nu am susţinut varianta aceasta a unei vacanţe prelungite, de fapt discutăm despre 13 zile de vacanţă suplimentară, dar deciziile sunt luate la un alt nivel.

Poate că sunt bani puţini pentru cele 13 zile, dar poate că oamenii se bazau pe ei. Vacanţa aceasta prelungită nu aduce nimic bun nici pentru colegii din sistem şi nici pentru elevi”, a declarat Marius Nistor pentru ziare.com, lider sindicalist în cadrul Marius Nistor, Federaţia Sindicatelor din Educaţie.

Este vorba despre profesorii care nu sunt titulari, profesorii pensionari rechemaţi în sistem şi profesorii asociaţi, care sunt plătiţi cu ora şi doar pentru munca prestată, conform contractelor semnate la fiecare început de an şcolar.

Pe lista profesorilor care vor rămâne fără o parte din venituri sunt absolvenţii de studii superioare, care au urmat un modul de psihopedagogie, angajaţi în alte instituţii, dar care predau elevilor din şcolă primară şi gimnaziala.

Printre ei se afla preoţi care predau cursurile de religie sau artişti, angajaţi la Filarmonică, dar care ţin cursuri la liceele de artă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri