Caută
Close this search box.

Prognoza de creștere economică: 5% anul acesta, curs de schimb mediu de 4,92 lei/euro

creștere economică

Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a revizuit în sus prognoza de creștere economică pentru acest an de la 4,3%, la 5%. În ceea ce privește 2022, acum estimează 4,8% (o creștere de 0,1 p.p. a prognozei).

Referitor la inflație, vede pentru finalul acestui an un procent de 3,2% (anterior se aștepta la 2,5%). Cu alte cuvinte, anticipează o creștere mai accelerată a prețurilor. De precizat că BNR anticipează 3,4% (cu un interval de incertitudine de +/- 1,4 p.p.)

CNSP se așteaptă acum la o depreciere mai mare a leului. Dacă în prognoza de iarnă vedea 4,89 lei/euro (curs mediu), acum, în cea de primăvară, de 4,92 lei/euro. (Este vorba despre curs mediu, că dacă ne uităm la cursul de astăzi de pe site-ul BNR, deja este de 4,92), informează HotNews.

Autoritățile (Comisia Națională de Strategie și Prognoză) prognozează acum un salariu mediu net de 3.352 lei (anterior se aștepta la 3.323 lei).

De precizat că, pe datele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Guvernul face bugetul de stat și rectificările bugetare.

De precizat că FMI a revizuit la 6% creșterea economică a României pentru acest an și la 4,8% în 2022, potrivit raportului ”World Economic Outlook”, publicat la începutul acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri