Caută
Close this search box.

Putin promite ajutor în bani pentru ruşi înaintea alegerilor

putin

În loc să abordeze subiecte fierbinți, cum ar fi trupele masate la granița cu Ucraina, starea lui Alexei Navalnîi, relațiile tot mai reci cu Occidentul, jurnaliștii The Moscow Times observă că Putin a vorbit despre o mulțime de scheme de sprijin, prin care va oferi ajutoare financiare familiilor ruse greu încercate, cu câteva luni înainte de alegerile din acest an.

„Scopul principal este să asigurăm creșterea veniturilor populației”, a declarat Putin în fața parlamentarilor și guvernatorilor regionali care au asistat la discurs.

„Trebuie să refacem nivelul veniturilor și să asigurăm creștere pe viitor, pentru a obține rezultate palpabile în lupta împotriva sărăciei”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Principala măsură anunțată este un ajutor financiar de 10.000 de ruble (aproape 540 de lei) pentru fiecare copil de vârstă școlară. Banii vor fi plătiți în august, cu o lună înainte de alegerile pentru Duma de stat.

În pofida anunțurilor pompoase, cifrele sunt destul de mici, scrie The Moscow Times, citat de Digi24. Banii promiși reprezintă un mic ajutor pe termen scurt, dar nu rezolvă problema nivelului de trai pe termen lung, arată economiștii.

Promisiunile lui Putin vin cu doar câteva luni înainte de alegerile pentru Duma de Stat, în condițiile în care partidul de guvernământ, Rusia Unită, se află la cel mai scăzut nivel al încrederii de la anexarea Crimeei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri