Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat că, de când a izbucnit pandemia de coronavirus, „s-a văzut clar că politizarea făcută la nivelul DSP-urilor, a spitalelor a afectat serios procesul medical”.

Bogdan a insistat apoi că rolul Cabinetului Cîțu tocmai acesta este – de a reforma și de a demonstra că se poate guverna altfel decât cum a făcut-o PSD.

Întrebat despre o eventuală demisie a premierului Florin Cîțu, în cazul în care țintele de vaccinare anunțate de acesta nu vor fi atinse, Bogdan a răspuns:

„Dacă lucrurile vor arăta rău, nu putem să-i reproșăm lui Cîțu o chestiune care ar trebui totuși să fie preluată și de partea medicală, ceva mai puternic”.

„Până la urmă, că le place unora sau nu, democrația funcționează prin reprezentanți ai poporului. Politicienii nu sunt niște marțieni, chiar dacă unii dintre ei s-au dedulcit la bucate sau au reușit să compromită ideea de politică.

Fără politicieni, nu poți să ai parte de democrație funcțională. Ei sunt un rău decesar. E nevoie și de primar, și de un ministru, și de premier, și de președinte, și de parlametari, și de europarlamentari.

Totul e ca clasa politică să-și înțeleagă menirea și care e rolul ei. Sigur că, în acest an și ceva, s-a văzut clar că politizarea făcută la nivelul DSP-urilor, a spitalelor a afectat serios procesul medical. Pe lângă asta, grupările clientelare legate la fondurile din sănătate au creat, de asemenea, probleme.

Dar, până la urmă, de asta suntem la putere – pentru a veni cu reforme, pentru a guverna altfel decât cei pe care i-am criticat timp de 7 ani. Dacă nu vom face asta și vom guverna cu aceleași practici, poporul, cetățenii ne vor sancționa și pe noi, și pe colegii de la USR-PLUS. Aici e rolul nostru”, a declarat Rareș Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.