Caută
Close this search box.

România trimite în Serbia un ajutor de urgență

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de autoritate naţională pentru asistenţă internaţională în domeniul protecţiei civile, va asigura vineri un transport cu 310.000 de măşti de protecţie FFP 2 către Republica Serbia, în sprijinul autorităţilor, pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DSU, Comisia Europeană, prin Centrul European de Coordonare a Răspunsului la Urgenţe (ERCC), a dispus disponibilizarea unor materiale de protecţie personală din rezerva rescEU, constituită în România, pentru a fi distribuite către Serbia.

Rezerva de contramăsuri medicale rescEU pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, a fost achiziţionată de către ţara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane de euro, semnat cu Comisia Europeană, prin Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene – DG ECHO, precizează sursa citată.

Transportul asistenţei se realizează cu un convoi aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad.

Costurile eligibile de transport vor fi rambursate în proporţie de 100% de către Comisia Europeană, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri