Caută
Close this search box.

Românii au inventat un dispozitiv de eliminat SARS Cov-2 din aer

sars cov-2

O companie românească a creat un dispozitiv de decontaminare a aerului, care nu doar că elimină SARS-CoV-2, dar poate fi folosit 24 din 24 de ore, inclusiv în prezența oamenilor, în încăperi, fără nici un fel de efect advers.

Dispozitivul este printre foarte puținele din lume cu aceste calități. Cel mai important însă este că dispozitivul, care funcționează cu raze UV, nu produce vătămări ale ochilor și pielii, așa cum se întâmplă în cazul lămpilor UV.

Mai mult, produsul are un preț excelent, față de cele ale competitorilor. În ultimul an, mai multe incidente grave au avut loc în școlile românești, din cauza folosirii lămpilor UV, pentru decontaminarea sălilor de clasă.

Ultimul incident relevant de acest tip a avut loc pe 17 februarie a.c., într-o școală din Galați.  Au fost afectați 14 copii. Pentru unul dintre ei, părinții au sunat la 112, pe alți trei, părinții i-au dus la Camera de gardă a spitalului din Galați, tuturor li s-a recomandat repaus.

Medicul Ionuț Beneșanu, de la Spitalul Județean Galați, a spus pentru Pro TV că lumina UV vizibilă „e ca flama la care te uiți prelung, ca o flamă de sudură. Asta este. Inflamarea pleoapelor superioare și inferioare, iritații, senzație de nisip în ochi”.

Medicul oftalmolog Corina Țăranu a declarat că “cea mai afectată este corneea, pentru ca apar modificări la nivelul corneei, aceste leziuni care sunt supărătoare. În lipsa tratamentului, pot duce la niște complicații.”

Cu un an înainte, într-o școală din Brașov, timp de mai bine de o oră, elevii, împreună cu profesorul, au fost expuşi radiaţiilor unei lămpi bactericide cu raze UV. Imediat după cursuri, elevii de clasa a şasea acuzau arsuri şi usturimi în zona ochilor. Peste 20 de copii au avut de suferit, în urma incidentului.

Cinci dintre ei au ajuns la spital la secţia de oftalmologie, iar alţii au ajuns la cabinete medicale. Lămpile cu ultraviolete fuseseră cumpărate cu puțin timp înainte din fondul şcolii, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor de gripă, potrivit Antena 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri