Autoritățile ruse au suspendat activitate organizației politice anti-corupție a lui Alexei Navalnîi și plănuiesc să o desemneze drept organizație extremistă, pentru a o putea interzice complet, iar membrii ei sunt amenințați cu pedepse cu închisoarea lungi, relatează The Guardian.

În decizia publicată, procurorul general al Rusiei a blocat organizația lui Navalnîi din a organiza proteste și evenimente sau din a participa la activități electorale. Decizia vine ca parte a unui efort mai larg al regimului Putin, de a destructura opoziția pro-democratică.

Pe lângă blocarea activității organizației lui Navalnîi, autoritățile ruse plănuiesc și desemnarea acesteia drept organizație extremistă, o categorisire rezervată în general organizațiilor teroriste, precum Al-Qaida, sau celor pe care regimul Putin nu le tolerează, precum „Martorii lui Iehova”, informează Digi24.

„Ce ne transmit (n. red. – prin această decizie) este: «ne e frică de activitatea voastră, ne e frică de proteste, ne e teamă de votul inteligent»”, a scris Ivan Zhdanov, șeful Fundației Anti-Corupție a lui Navalnîi.

Într-un comunicat emis în aprilie, procurorul-general rus a acuzat organizația lui Navalnîi că „se ocupă de fabricarea condițiilor pentru schimbarea fundațiilor ordinii constituționale”. Dovezile și alte detalii ale cazului nu au fost dezvăluite de autoritățile ruse care au motivat că acestea „conțin secrete de stat”.

Poliția a început deja destructurarea organizației lui Navalnîi în toată țara și a arestat peste 70 de susținători și angajați după protestul organizat pentru a cere eliberarea disidentului rus.

93 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here