Caută
Close this search box.

Rusia şi China au un acord, ca să protejeze ordinea mondială

Beijingul este pregătit să protejeze ordinea mondială bazată pe dreptul internațional împreună cu Moscova, a declarat ministrul chinez de Externe, Wang Yi, în urma discuțiilor cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

„Ar trebui să acționăm ca garanți ai justiției în afacerile internaționale”, a subliniat Wang Yi, citat de Adina Mutăr, jurnalist la Newsweek.

„China este pregătită să promoveze sistemul internațional instituit de Organizația Națiunilor Unite, să protejeze ordinea mondială pe baza dreptului internațional și să respecte valorile universale precum pacea, dezvoltarea, justiția, democrația, egalitatea și libertatea”, a adăugat diplomatul de vârf chinez.

„Întreaga infrastructură a relațiilor cu Uniunea Europeană a fost distrusă de măsurile unilaterale întreprinse de Bruxelles, așa că Moscova nu are relații cu acea organizație acum”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său chinez.

„Acest lucru duce la dezvoltarea mai rapidă a relațiilor noastre cu China, mai repede decât ceea ce a rămas din relațiile cu țările europene.”

Potrivit lui Lavrov, Rusia va fi pregătită pentru a extinde cooperarea cu UE atunci când Bruxelles va considera necesar să elimine anomaliile din relațiile bilaterale.

Totodată, Ministerul de Externe al Chinei l-a convocat marți pe ambasadorul Marii Britanii la Beijing pentru a protesta împotriva sancțiunilor impuse oficialilor chinezi din cauza „presupuselor abuzuri ale drepturilor omului în Xinjiang”, informează agenția Xinhua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri