Caută
Close this search box.

Salvaţi Copiii: 43 de copii uciși în Myanmar, de forțele de ordine, după lovitura de stat

myanmar

Cel puțin 43 de copii au fost uciși de forțele armate din Myanmar de la lovitura de stat petrecută pe 1 februarie, potrivit organizației umanitare Salvații Copiii, citate de BBC.

Salvații Copiii a transmis că statul asiatic este „într-o situație de coșmar”, cea mai tânără victimă având doar șapte ani. Potrivit monitorizărilor realizate de organizațiile locale, bilanțul morților de la izbucnirea protestelor ar fi de 536 de persoane.

Trimisul ONU în Myanmar a avertizat că ar putea avea loc o baie de sânge, pe măsură ce conflictul se intensifică. Avertismentul vine pe fondul creșterii confruntărilor între armată și milițiile din zonele de graniță.

Situația din Myanmar s-a declanșat în urmă cu două luni, când armata a preluat controlul statului după o victorie clară a partidului lui Aung San Suu Kyi, Liga Națională pentru Democrație.

Mii de oameni au ieșit în stradă în toată țara pentru a protesta față de lovitura de stat, iar armata a folosit tunuri cu apă pentru a dispera manifestanții. După o săptămână, protestele au escaladat, iar forțele armate au recurs la gloanțe de cauciuc, dar și muniție de război.

Cea mai sângeroasă zi a protestelor de până acum a fost sâmbătă, când peste 100 de oameni au fost uciși.

Martorii spun că soldații au atacat oamenii pe stradă la întâmplare, iar unii oameni au fost uciși chiar în locuințele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri