Şapte foşti membri din Brigăzile Roşii italiene, condamnaţi în Italia, cu privire la fapte de terorism comise în anii ’70-’80, au fost arestaţi în Franţa, la cererea Romei, iar alţi trei sunt căutaţi, a anunţat Palatul Élysée, relatează AFP.

Decizia de a transmite parchetului cele zece nume – dintre cele 200 de persoane căutate de Italia în Franţa de ani de zile – a fost luată de către preşedintele francez Emmanuel Macron şi ”se înscrie în mod strict în doctrina Mitterrand”, de a acorda azil foştilor membri ai Brigăzii, mai puţin în cazul unor infracţiuni sângeroase, a precizat preşedinţia.

Avocata a cinci dintre cei foşti şapte membri ai Brigăzilor Roşii italiene arestaţi a denunţat această operaţiune drept „o trădare de nenumit a Franţei”.

”Sunt indignată şi nu am cuvinte să descriu această operaţiune, care arată ca o minirafală”, a declarat AFP Irène Terrel, după anunţul arestării acestor cinci bărbaţi şi două femei.

Terrel, scandalizată, consideră că ”Franţa le-a dat azil, autorităţile, drepta şi stânga împreună, şi nu François Mitterrand”.

”Din anii ’80, aceşti oameni se află sub protecţia Franţei, ei şi-au refăcut viaţa aici de 30 de ani, sunt instalaţi în vederea şi cu ştiinţa tutuor, cu copiii, cu nepoţii lor, iar cu noaptea în cap sunt rificaţi, la 40 de ani după fapte”, şi-a exprimat indignarea avocata.

95 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here