Caută
Close this search box.

Scandal la evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou. Directorul Metrorex a forțat ușa unui magazin cu ranga

Scandal la evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou, acțiune care a început miercuri dimineața. Sindicaliștii și proprietarii magazinelor s-au opus vehement acțiunii declanșate la stația Ștefan cel Mare de Primăria Sectorului 2.

Directorul Metrorex Ștefan Paraschiv a intervenit în problema spațiilor comerciale și a încercat să deschidă, folosind o rangă, ușa unui spațiu comercial în timp ce era huiduit de angajații și proprietarii magazinelor.

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început miercuri dimineaţa la staţia de metrou Ştefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

Într-un comunicat din 25 martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, reprezentanţii Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a subliniat, la rândul său, că, în condiţiile în care acele chioşcuri nu vor fi ridicate până la data limită, „se va restabili legea”.

În 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri