Caută
Close this search box.

Secţia Specială a închis un dosar-cheie, legat de Puiu Popoviciu

Secţia specială

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins plângerea omului de afaceri Gabriel Aurel Popoviciu, împotriva deciziei de clasare a dosarului de abuz în serviciu şi represiune nedreaptă, deschis de procuroarea Adina Florea, de la Secţia Specială, pe numele fostului judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, unul dintre magistraţii care l-au condamnat pe Popoviciu, în Dosarul Băneasa, potrivit deciziei instanţei.

„Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petentul Popoviciu Gabriel Aurel împotriva ordonanţei nr. 6/II-2/2021 din 18.01.2021 emisă de procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, menţinută prin ordonanţa nr. 304/C/2021 din 17.02.2021 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. In baza art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă petentul la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de către stat”, este decizia CAB.

Fostul judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a fost pus sub urmărire penală de procuroarea Adina Florea de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) pentru abuz în serviciu şi represiune nedreaptă în legătură cu condamnarea omului de afaceri Puiu Popoviciu în dosarul Băneasa.

Şeful interimar al SIIJ, procurorul Nicu Marin, a infirmat însă decizia de începere a urmăririi penale. Procurorul general al României şi, ulterior, instanţa de judecată au confirmat decizia procurorului Marin. Acesta este procurorul DNA care a instrumentat dosarul Băneasa în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de detenţie cu executare, în august 2017.

Fostul magistrat Ion-Tudoran, acum pensionat, este cel care l-a condamnat pe Popoviciu la 9 ani de detenţie cu executare. Ulterior, Înalta Curte a confirmat decizia lui Tudoran, însă i-a scăzut pedeapsa lui Popoviciu la 7 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri