Caută
Close this search box.

Şedinţa Coaliţiei: Alianţa USR-PLUS a cedat si va lucra cu Florin Cîţu premier, dar pune condiţii

Şedinţa Coaliţiei de guvernare durează de cinci ore şi jumătate, întreruptă de o scurtă pauză. După ce Alianţa USR-PLUS a acceptat să meargă mai departe cu Florin Cîţu premier, discuţia  s-a împotmolit la capitolul reforme: Secţia Specială şi alegerea primarilor în două tururi, ultima dintre ele fiind refuzată de UDMR.

Reprezentanţii Coaliţiei au pus şi condiţii, cea mai importantă fiind aceea că premierul nu va mai repeta episodul Vlad Voiculescu fără să consulte Alianţa USR-PLUS.

Ședința a fost întreruptă după trei ore de discuții. Liderii partidelor din coaliție – PNL, USR PLUS şi UDMR – printre care Ludovic Orban, Dan Barna, Kelemen Hunor au luat pauză, după care au raluat discuțiile la 19.30.

„Nu ne-am înțeles la reforme. Luăm o pauză, reluăm discuțiile la ora 19.30”, a declarat Dan Barna în momentul în care a ieșit din sala de negocieri, citat de Realitatea TV.

Florin Cîțu a plecat de la întâlnire pentru o discuție cu președintele Republicii Moldova – Maia Sandu.

Cristian Seidler a declarat că numele vehiculat ca posibil înlocuitor al lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății nu este real.

„Sunt știri care nu există, aceea că doamna Mihăilă, secretar de stat, a fost nominalizată ministru și Vlad Voiculescu ar fi urmat să fie consilier onorific nu există. Prima parte e o non-știre, nici una nu există”, a spus Cristian Seidler, la un post TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri