Caută
Close this search box.

Ședința Coaliției s-a încheiat fără nici un rezultat, dar va fi reluată: Noi nu mai acordăm încrederea premierului Cîţu

florin cîţu

Ședința Coaliției, în urma căreia ar fi trebuit să avem un nou ministru al Sănătăţii, după demiterea lui Vlad Voiculescu, s-a încheiat după patru ore fără nici un rezultat concret.

Discuţiile formaţiunilor politice aflate la guvernare au început la ora 17.00 și s-au terminat în jurul orei 21.00 urmând să fie reluate marți.

„Partidele și-au exprimat argumentele. Noi nu mai acordăm încrederea premierului Florin Cîțu. Vom continua mâine discuțiile, la ora 16.00”, a declarat Dan Barna.

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, potrivit Digi24, că şedinţa a fost constructivă:

„Toate scenariile au fost analizate. Am avut o discuție constructivă. Am stabilit că trebuie sa continuam mâine (marți – n.r). În ceea ce ne privește, am spus că nu există o alternativă la această coaliție. Trebuie să găsim acele proceduri interne în coaliție fără să lezăm autoritatea prim-ministrului.

Suntem oameni reponsabili, oameni maturi și vom susține în continuare această coaliție. După patru luni, nu ne permitem o tensiune mai mare, o criză politică și nici nu se va întâmpla acest lucru. A fost o sedintă extrem de constructivă și de coerentă”.

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, după discuţiile din cadrul coaliţiei de guvernare, că opţiunea sa este continuarea guvernării în formula actuală.

„România trebuie să fie guvernată, în acest moment cea mai bună opţiune pentru România este această coaliţie de guvernare. În continuare aştept nominalizarea ministrului Sănătăţii, portofoliul este al USR PLUS, pentru că avem de gestionat această pandemie, în continuare este o situaţie dificilă. Eu rămân la opţiunea pe care am spus-o azi dimineaţă: singura soluţie pentru România astăzi este o coaliţie de guvernare”, a declarat Florin Cîţu la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri