Caută
Close this search box.

Senat: Bodog va fi audiat pe 19 aprilie, în cazul cererii DNA pentru începerea urmăririi penale

iulia scântei

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, va fi audiat, pe 19 aprilie, în Comisia juridică, în cadrul procedurii derulate ca urmare a solicitării DNA adresate Senatului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul acestui parlamentar, a afirmat luni preşedintele comisiei, Iulia Scântei.

Comisia juridică a Senatului a stabilit luni calendarul pentru derularea procedurii regulamentare în cazul solicitării DNA adresate Senatului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de Florian Bodog.

Dosarul va putea fi studiat în sala Comisiei juridice, în această săptămână, de senatorii jurişti, de senatorul Bodog, iar raportul cu propunerea privind urmărirea penală va fi dat de Comisie pe 20 aprilie.

Biroul permanent va aproba raportul Comisiei juridice şi va stabili, în cinci zile, exercitarea votului de către plenul Senatului asupra propunerii pe care o vom înainta în baza raportului„, a afirmat, luni, senatorul PNL Iulia Scântei, citată de Agerpres.

Biroul permanent a acordat pentru luni, 12 aprilie, Comisiei juridice, termen pentru o evaluare preliminară şi stabilirea unui program al acestei solicitări a DNA în cazul Bodog.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri