Două femei din Vrancea, ai căror soţi sunt în închisoare, au fost prinse de polițiști când încercau să vândă un adevărat arsenal, inclusiv mitraliere și substanțe periculoase.

Cele două au fost arestate preventiv. Și sunt cercetate alături de soții lor. Aceștia se află după gratii, acuzați că în februarie 2019 l-au asasinat pe patronul unei case de schimb valutar din Focșani.

Planul femeilor de a vinde armele ar fi fost pus la cale împreună cu cei doi parteneri aflaţi după gratii, pentru a face rost de bani.

Polițiștii buzoieni au intrat pe fir în momentul când cele două femei din Vrancea au contactat un buzoian care să le înlesnească vânzarea armelor.

Șapte percheziții au fost făcute în locuințele celor două femei din Vrancea, dar și în cele ale rudelor pe care acestea le au în Bacău. Anchetatorii au descoperit un întreg arsenal: șapte arme letale, o parte dintre ele îngropate în pământ, potrivit TVR.

„Polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, șapte arme letale deținute ilegal, o armă automată militară, o carabină, două arme de vânătoare semiautomate, trei pistoale de calibrul 9 mm, 1.000 de cartușe aferente, un recipient cu 2 kg de substanță ce pare a fi mercur”, a declarat Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Cele două femei au fost arestate preventiv pentru 30 de zile și sunt acuzate de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de substanțe periculoase. Soții lor sunt în închisoare, judecați pentru uciderea unui om de afaceri din Focșani, în februarie 2019.

96 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here