Eliberarea omului de afaceri Ioan Niculae va fi luată în discuție la începutul săptămânii viitoare, în Comisia de liberări condiționate a Penitenciarului Rahova, după doar două luni de la încarcerarea afaceristului, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Comisia de liberări condiționate a Penitenciarului Rahova a dat undă verde eliberării lui Liviu Dragnea, fostul șef PSD, mâine, 27 aprilie, fiind stabilit procesul, în instanță.

Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârsta de peste 60 de ani, încă din luna februarie, când a fost condamnat, după cum a explicat atunci avocatul acestuia, Adrian Georgescu.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate, în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

Dacă primește undă verde de la comisia închisorii, ultimul cuvânt îl va avea instanța. La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de patru ori să obțină eliberarea mai devreme.

Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele cinci cărți, pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Omul de afaceri a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în Dosarul Interagro. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de trei ani, după executarea pedepsei principale.

90 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here