Reprezentanţii Teatrul Bolşoi din Moscova au anunţat marţi că au decis să anuleze turneul internaţional al acestei instituţii din stagiunea 2021-2022 din cauza pandemiei de coronavirus, dar vor menţine totuşi mai multe producţii internaţionale cu participarea unor artişti din străinătate, informează AFP.

„Toate turneele prevăzute pentru acest sezon au fost anulate până în martie 2022”, a declarat directorul teatrului moscovit, Vladimir Urin, cu ocazia prezentării noii stagiuni anuale, citat de agenţia de presă Interfax.

„În ceea ce priveşte primele turnee pe care le prevedem după aceea, nu ştim deocamdată dacă ele vor avea loc, pentru că apar tot mai multe voci care afirmă că ţările străine nu vor accepta cu adevărat vaccinurile noastre şi nu ne vor accepta dacă suntem imunizaţi cu un astfel de vaccin”, a precizat el.

Pentru sezonul în curs, „toate planurile pe care le aveam, le-am realizat”, a adăugat Vladimir Urin, recunoscând totuşi că perioada recentă a fost dificilă pentru teatrul moscovit, atât pe plan financiar, cât şi din punct de vedere uman.

În perioada de maximă intensitate a celui de-al doilea val al pandemiei, în noiembrie 2020, 150 de persoane care lucrau la Teatrul Bolşoi s-au îmbolnăvit de COVID.

665 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here