Caută
Close this search box.

Top 8 cele mai rapide trotinete electronice

Trotinetele electrice sunt în topul popularității în materie de surse alternative de transport cu un consum redus. Acestea contribuie nu doar la desfășurarea tabieturilor zilnice la exterior, ci și la un mediu mai bun, mai sănătos, pentru generațiile actuale și cele viitoare. Astfel, am putea spune că investiția în trotinete electrice este una de viitor, dat fiind multiplele avantaje pe care acestea le oferă

Având propria ta trotinetă electrică te poți deplasa cu mai multă ușurință la cumpărături sau la locul de muncă, cât și să descoperi orașul la adevărata lui amploare, într-o zi de relaxare. Vezi trotineta electrica xiaomi, razor power core e90, trotineta electrica kugoo, xiaomi m365. Ai control deplin în alegerea trotinetei preferate, dat fiind variațiile de trotinete electrice disponibile pe piață, cu proprietăți diverse pentru fiecare utilizator în parte.

Și cum viteza este adesea un criteriu important după care să-ți alegi o trotinetă, astăzi îți vom vorbi despre influențele acesteia astfel încât să-ți vină mai ușor să alegi o trotinetă electrică când vine vorba de acest aspect.

Ce viteza maxima are o trotineta electrică pliabilă?

Pe cât de multe modele și branduri de trotinete găsești pe piață, pe atât de vastă este și viteza pe care o poate atinge aceste mijloace de transport ( xiaomi mijia m365 , trotineta electrică freewheel , trotineta electrica myway inokim light, electrica xiaomi).

Unele trotinete vin cu o viteză redusă sau decentă, în timp ce altele pot atinge o viteză maximă impresionante chiar și de până la 90 sau 95 km/oră.

Astfel, vei putea găsi trotinete începând cu viteza maximă de 10 km/h și până la 95 km/h.

Viteza este un indicator foarte util în vederea achiziției unei trotinete deoarece aceasta influențează puterea motorului, autonomia bateriei, inclusiv dimensiunea și greutatea trotinetei. Cu cât viteza este mai mare, cu atât trotineta se va putea deplasa mai repede pe anumite distanțe, însă manevrarea acesteia sau siguranța în utilizare va fi mai anevoioasă.

Cât de rapidă ar trebui sa fie Trotineta electrică pe care o alegi?
Rapiditatea de deplasare a trotinetei electrice sau viteza maximă capabilă pe care trotineta o poate atinge trebuie să fie direct proporțională cu vârsta utilizatorului, cu destinația de uz și în cele din urmă, cu preferințele personale.

De exemplu, o trotinetă cu o viteză mult prea ridicată nu e recomandată copiilor, fiind mult prea dificil sau chiar imposibil de controlat în condiții de maximă siguranță. Vitezele mari nu sunt indicate nici pentru adulții care sunt lipsiți de experiență și care nu-și doresc să se confrunte cu situații neplăcute.

Dacă mergi la munte sau dacă vei utiliza trotineta în condiții mai anevoioase s-ar putea să ai nevoie de o trotinetă cu o viteză mai mare, roți adecvate și cu o putere a motorului pe măsură pentru a putea conduce relaxat pe drumurile care se dovedesc a fi o adevărată provocare.

Partea bună e că trotinetele cu viteze mari pot fi ajustate și limitate cu ușurință la o limită inferioară, urmând ca utilizarea vitezei maxime să se realizeze doar în anumite condiții.

Așadar, cea mai rapidă și cea mai potrivită trotinetă electrică poate avea și valori reduse, fiind o alegere personală și subiectivă.

De ce este importantă viteza când alegi trotineta electrică?
Dacă nu ești extrem de informat cu privire la trotinetele electrice, află că prezența lor este stipulată inclusiv în lege. Ca urmare, trotinetele electrice nu se aleg și nu se utilizează la voia întâmplării sau pe deplin, după bunul plac, precum o trotinetă clasică. Dar asta nici nu înseamnă că ești limitat în alegerea lor.

Prevederile legale din România stabilesc că trotinetele pot fi utilizate fără griji în limita vitezei de 25 km/h, ceea ce înseamnă că orice depășire a acestei viteze trebuie să fie însoțită de un permis de conducere categoria B.

Astfel, dacă achiziționezi o trotinetă pe care s-o folosești pe drumurile publice cu o limită maximă de viteză de peste 25 km/h și dorești să o folosești la potențial maxim, trebuie să parcurgi procedurile de obținere a unui permis auto și nu numai.

În lipsa permisului, poți achiziționa în continuare o trotinetă cu o viteză peste această limită, însă o poți seta și folosi exclusiv la limita prevăzută, caz în care cumpărarea trotinetei electrice cu o viteză de deplasare impunătoare nu mai este la fel de rentabilă. Depășirea vitezei în lipsa unui permis în Europa poate fi sancționată cu amendă și/sau închisoare.

Mare atenție însă și la reglementările din alte țări! Suedia și Spania de exemplu, limitează viteza trotinetelor electrice pe drumurile publice la 20 km/oră, aceasta fiind limita maximă pentru care nu ai nevoie de permis de conducere ca să te bucuri de avantajele unei trotinete electrice.

Care sunt pragurile obișnuite de viteze pentru trotinetele electrice?
Trotinetele electrice sunt disponibile spre achiziție sub patru praguri renumite de viteză:

 Pragul sub 10 km/oră – Aceste trotinete sunt destinate cu precădere copiilor, dat fiind materialelor ușoare de construcție și limitele reduse de viteză.

 Pragul 10-15 km/oră – Cuprinde categoria cea mai accesibilă de trotinete electrice și seria trotinetelor care sunt eficiente pentru divertisment sau pentru parcurgerea unor distanțe scurte, cum sunt trotinetele adresate copiilor sau tinerilor.

 Pragul 15-25 km/oră – Aceste trotinete sunt adecvate atât tinerilor, cât și adulților. Pot fi utilizate zi de zi pentru activități diverse, în scop personal, dar și profesional.

 Pragul peste 25 km/oră – Aceste trotinete nu mai fac parte din categoria obișnuită. După cum aminteam anterior, trotinetele electrice care depășesc pragul de 25 km/oră sunt încadrate conform legii drept vehicule de uz larg sau mopede și pot fi utilizate doar în zonele specializate cu piste dedicate acestor forme de transport sau pe drumurile publice unde viteza maximă admisă este de 50 km/h. Nu doar că pentru aceste trotinete este nevoie de un permis de conducere, dar este necesar ca trotineta să fie și înmatriculată.

Care sunt cele mai rapide trotinete electrice? – oferte disponibile evoMAG
Dacă prevederile legale nu sunt o problemă, de altfel nici bugetul, venim în ajutorul tău și cu răspunsul la cea mai importantă întrebare – care sunt cele mai rapide trotinete electrice.

Cu cât trotineta este mai rapidă sau mai puternică la nivel tehnic, cu atât aceasta va fi mai scumpă. Așadar, iată topul celor mai puternice trotinete disponibile acum la evoMAG.

 Trotineta electrică ZERO 11x, Baterie LG 32Ah/72V, Autonomie 160 Km (Baterie LG), Viteza 110 Km/h, Motor 2 x 1600W, Roti pneumatice 11″, Suspensii hidraulice, baterie liion (Negru/Rosu)

Dacă îți dorești la propriu cea mai rapidă trotinetă electrică, atunci Zero 11x a fost concepută special pentru tine.

Această trotinetă este o adevărată “bestie” având o autonomie impresionantă de 160 Km mulțumită bateriei încorporate de la LG și a motorului dual.

Suportă o greutate de până la 200 kg în funcție de condițiile de utilizare, iar eficiența ei este testată chiar și în pantele de până la 45° pe care le poate urca fără probleme.

Trotineta poate fi utilizată chiar și în condiții de iluminozitate scăzută, fiind prevăzută cu 6 faruri LED (două în față și 4 în spate).

Trotinete electrice pentru adulti Fobos 72V 40Ah, Autonomie 140 Km, Viteza 95 Km/h, suspensie ajustabila, sistem ABS (Negru)

La fel de interesant și puternic este și modelul Fobos, care de această dată atinge viteza maximă de 95 km/h. Această trotinetă are un design minimalist, dar nu vă lăsați înșelați de aparențe!

Cadrul durabil este realizat din oțel, fiind o alegere ideală indiferent de anotimp.

Trotineta dispune de faruri poziționate frontal și lateral, de un motor puternic cu alimentare super rapidă ce poate atinge o autonomie de până la 140 km, cât și de un controler inteligent care-ți permite să fii în permanență la curent cu fiecare deplasare. Sistemul este pe deplin fiabil și pliabil, fiind de nelipsit amortizoarele reglabile sau roțile îmbrăcate în cauciuc aderent.

 Trotineta electrică Fobos 72V 40Ah, Autonomie 140 Km, Viteza 95 Km/h, GPS, suspensie ajustabila, sistem ABS (Negru)

Similar cu modelul precizat anterior este și această versiune de la Fobos pe care vom regăsi practic aceleași caracteristici tehnice, dotate extra cu un sistem GPS. Această trotinetă este deopotrivă cu atât mai potrivită pentru curse sau deplasări în afara orașului, atunci când vă doriți să experimentați adrenalina în adevăratul sens al cuvântului.

 Trotineta electrică Fobos 60V 48Ah, Autonomie 165 Km, Viteza 90 Km/h, GPS, suspensie ajustabila, sistem ABS (Negru)

De interes major poate fi și modelul cu baterie integrată de 60 V, o trotineta axata pe fiabilitate și pe siguranță, indiferent de condițiile de uz.

Trotineta atinge o viteză de până la 90km/h și poate străbate cu succes până la 165 km continuu.

Această trotinetă rămâne la fel de impresionantă din prisma materialelor de construcție (oțel tratat), cât și din prisma accesoriilor. Nu lipsesc farurile față-spate și lateral, așa cum ne-a învățat producătorul Fobos, dar nici sistemul de frânare Magura, modulul economic, bateria Panasonic cu sistem de încărcare ultra rapid etc.

 Trotineta electrică Fobos 60V 34Ah, Autonomie 100 Km, Viteza 90 Km/h, GPS, suspensie ajustabila, sistem ABS (Negru)

Fobos 60 V 34 Ah vine cu performanțe ușor mai reduse, dar care nu te vor limita la capitolul posibilități. Fie că-ți dorești să folosești această trotinetă pentru a te deplasa la lucru sau la cumpărături, fie că te va însoți în vacanțe, autonomia de 100 km și mecanismul pe deplin pliabil (corp și coarne) sunt exact ce ai nevoie.

Modelul atinge o greutate de 60 kg fiind capabilă să susțină cu ușurință o greutate totală de până la aproximativ 120-150 kg.

 Trotineta electrică DualMoto DM10, Viteza maxima 70km/h, Autonomie 90 km, 3 Viteze, Putere motor 3016W (Negru)

Axată pe fiabilitate este și modelul DualMoto DM10, o trotinetă gândită special pentru toți cei care își doresc caracteristici premium, într-o trotinetă compactă.

Mulțumită sistemului dual al motorului cu o putere de până la 3016 W, trotineta poate atinge o autonomie de deplasare de până la 90 km constant în care poate funcționa cu până la 70 km/h.

Este pe atât de rapidă, pe cât este de economică și silențioasă. Vei deține controlul absolut datorită treptelor de viteză și frânare ajustabile, transformand-o cu ușurință în alegerea ideală pentru oraș sau în exteriorul său.

 Trotineta electrică ZERO 10, Baterie 18Ah/52V, Autonomie 65-70Km, Viteza 55 Km/h, Motor 1000W, Roti pneumatice 10″ (Negru)

Nu suntem surprinși nici de performanțele ZERO 10 care adaugă în prim plan o serie de beneficii spre deosebire de versiunea precedentă.

Astfel, motorul este mai puternic și îți oferă posibilitatea de a te bucura de o autonomie de până la 70 km, în timp ce roțile pneumatice vin echipate cu sistem dublu de frânare și suspensii pentru mai mult confort la drum lung.

Indiferent de scopul utilizării, cu ZERO 10 poți face față cu ușurință condițiilor anevoioase de drum. Iar bateria este gata de drum după aproximativ 9 ore de încărcare. Suportă o greutate de până la 120 kg și este un model unisex gata să cucerească prin performanțe la superlativ.

 Trotineta electrică ZERO 8x, Baterie 18Ah/52V, Autonomie 65-75 Km, Baterie Li-Ion 52V 18.2Ah, trotineta electrică pliabilă cu Viteza 55 Km/h, Motor 2 x 800W, Roti pline 8″ (Negru)

Iar pentru aceeași viteză, dar o autonomie de deplasare ușor mai ridicată, puteți apela cu succes și la una dintre versiunile precedente precum 8x. Chiar dacă poate atinge o viteză maximă de 55km/h, această trotinetă permite stabilirea și reglarea cu ușurință a treptelor de viteză și/sau a sistemului de frânare pe disc astfel încât poate fi setată și utilizată în raport cu limita legală, fără permis de conducere.

Trotineta surprinde utilizatorii printr-un sistem pe deplin fiabil și pliabil, prevăzut cu roți de 8 inch, fiind un model adecvat cu precădere drumurilor drepte sau celor care au o pantă maximă de până la 30°.

Zero 8x este un model pe deplin ergonomic echipat cu toate cele necesare pentru parcurgerea unor distanțe îndelungate, atât ziua, cât și seara.

Iar lista celor mai puternice și rapide trotinete electrice nu se oprește aici! Vei regăsi la noi numeroase modele care îți vor captiva întreaga atenția, selecția finală depinzând în mod exclusiv de nevoile tale personale, cât și de bugetul alocat acestei achiziții.

Cu ajutorul trotinetei electrice te vei putea bucura de un stil de viață mult mai sustenabil, dar și de o viață fără griji în care tu decizi regulile pe care trebuie să le îndeplinească echipamentul cu ajutorul căruia alegi să te deplasezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri