Caută
Close this search box.

Tot cu mâna CCR. Elena Udrea şi Ioana Băsescu ar scăpa de o parte dintre acuzaţii

elena udrea

Fostul ministrul PDL al Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, și fiica cea mare a fostului președinte al României, Ioana Băsescu, s-ar putea număra printre beneficiarii deciziei CCR, care nu mai permite DNA să ancheteze alte infracţiuni (care nu sunt de corupție), în dosare disjunse din cazuri de corupţie, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

E vorba de o parte dintre acuzațiile aduse Elenei Udrea și Ioanei Băsescu, și anume acuzațiile de instigare a lui Giovanni Francesco la spălare de bani. Italianul a fost iubitul Ioanei Băsescu, însă le-a denunțat pe cele două la DNA în cadrul unui dosar disjuns de evaziune fiscală și spălare de bani.

Pe 5 aprilie 2021, la Realitatea Plus, cu o zi înainte de decizia CCR privind dosarele disjunse din 6 aprilie 2021, fostul președinte al României i-a luat apărarea fiicei sale.

„Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulți care au furat milioane și care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni!”, a declarat Băsescu la Realitatea Plus.

În ianuarie 2019, Francesco a fost condamnat definitiv la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul disjuns din cazul mare de corupție privind finanțarea presupus ilegală a campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu din 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri