Traian Băsescu a avut o primă reacție, în urma condamnării fiicei sale, Ioana Băsescu, la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

„Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare, pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulți care au furat milioane și care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni”, a declarat Traian Băsescu.

Curtea de Apel București a pronunțat prima sentință, în dosarul finanțării campaniei din anul 2009, în care Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic sunt inculpați pentru corupție, în legătură cu finanțarea ilegală a campaniei electorale, pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost condamnate la închisoare, iar Dan Andronic a fost achitat. Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel.

Fostul ministru Elena Udrea a fost şi ea condamnatde Curtea de Apel București, la 8 ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la luare de mită și spălare a banilor, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu, la alegerile prezidențiale din 2009.

Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnată de Curtea de Apel București la 5 ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la delapidare și instigare la spălarea banilor, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale de la alegerile prezidențiale din anul 2009.

Ioana Băsecu a primit o pedeapsă de 3 ani, pentru instigare la delapidare, și două pedepse, pentru instigare la spălarea banilor, de 3 și 5 ani. Acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.