Caută
Close this search box.

Un faimos şef al mafiei siciliene, arestat după ce s-a întors din Brazilia

Un prânz de Paşti s-a dovedit cu ghinion pentru un faimos şef al mafiei siciliene. Giuseppe Calvaruso, un mafiot care s-a întors recent din Brazilia, a fost arestat de poliţişti în timp ce sărbătorea Paştele cu familia sa, în apropiere de Palermo, informează agenţia de presă APA.

Alţi trei mafioţi au fost de asemenea încătuşaţi, a raportat poliţia.

Extorcarea, agresiunile şi răpirile sunt câteva dintre infracţiunile atribuite de către procurorii din Palermo celor patru gangsteri.

Calvaruso a rămas o lungă perioadă de timp în Brazilia, pentru a se ocupa de activitatea criminală a Cosa Nostra.

În calitate de naş al mafiei, el a soluţionat disputele dintre membrii familiei şi a asigurat „ordinea publică” pe teritoriul său, potrivit anchetatorilor.

Printe altele, Calvaruso a garantat siguranţa şi întreţinerea familiilor mafioţilor încarceraţi.

Oameni de afaceri şi antreprenori au apelat la el pentru a primi permisiunea de a începe o afacere sau de a soluţiona diverse dispute. Potrivit anchetatorilor, naşul mafiei a preluat „rolul surogat” al instituţiilor statului.

Calvaruso a făcut afaceri şi în străinătate, cu companii care au investit sume imense de capital în industria hotelieră şi de construcţii din Sicilia. Ancheta a dezvăluit, de asemenea, o serie de extorcări, menite să constrângă proprietarii de clădiri care au nevoie de renovare să apeleze la companii de construcţii deţinute de fapt de Calvaruso.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri