Caută
Close this search box.

Urmărire ca-n filme şi focuri de avertisment, la Timiș

Poliţiştii din Recaş au folosit armamentul din dotare, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urmărirea unui şofer care nu a oprit la semnalul rutieriştilor şi şi-a continuat cursa chiar şi după ce i-au fost sparte cauciucurile cu focuri de armă.

Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale, potrivit Agerpres.

Poliţiştii au reuşit să-l prindă pe unul dintre cei doi ocupanţi ai maşinii, care avea alcoolemie crescută, celălalt fiind căutat în continuare, a anunţat, duminică, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Poliţiştii de Ordine Publică din cadrul Poliţiei oraşului Recaş au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula pe raza oraşului, pentru a stabili scopul prezenţei pe raza localităţii. Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea, poliţiştii pornind în urmărirea autoturismului.

Şoferul respectiv a mărit viteza, astfel că s-a continuat urmărirea acestuia, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare. S-au efectuat mai multe focuri de avertisment şi în direcţia autovehiculului, reuşind-se avarierea cauciucurilor de la ambele roţi din spate.

Citește și: NASA: Decolarea elicopterului Ingenuity Mars a fost amânată

Cu toate acestea, şoferul a continuat deplasarea pe DJ 609 E, cu roţile pe jante, iar la intrarea în localitatea Herneacova, autoturismul a părăsit carosabilul şi a intrat pe un drum agricol încă un km, ulterior oprindu-se într-o zonă cu noroi.

Cei doi ocupanţi au coborât din autoturism şi au fugit în vegetaţia din apropiere, iar după efectuarea unor noi somaţii, s-a reuşit imobilizarea unui tânăr de 23 ani, din Timişoara, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-au întocmit acte de constatare pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului. De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 500 de lei.

În prezent, se fac verificări pentru depistarea celui de-al doilea ocupant al autovehiculului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri