Caută
Close this search box.

USR Diaspora se confruntă cu acuzaţii de fraudă masivă, în alegerile interne

usr diaspora

La USR Diaspora au apărut acuzaţii de fraudă masivă, la alegeri: un grup de membri ai organizației susțin că echipa lui Dan Barna a folosit Metoda Autobuzul: zeci de membri noi, înscriși în ultima clipă, combinată cu excluderea altora, mai vechi.

Emanuel Stoica, membru SR și fost olimpic internațional la matematică, doctor în matematică la MIT, scrie, pe grupul Tribuna USR PLUS, că a avut loc o fraudă masivă, conform Newsweek România.

“Circa un sfert din membrii cu drept de vot ai filialei Diaspora au fost admiși în ultimele 35 de zile, special pentru aceste alegeri. Aproape toți sunt rude, prieteni ai biroului revocat împreună cu familiile lor. Într-o singură lună, au fost admise mai multe familii decât au existat vreodată în filială, în patru ani de existență“, scrie matematicianul.

El arată că din 8 martie în aprilie au intrat în USR Diaspora 260 de persoane, respectiv 60 de familii. Pe de altă parte, peste 900 de mebri au fost suspendați pentru neplata cotizației – record absolut, scrie Stoica.

Nu sunt primele acuzaţii de acest fel. Şi în cele două dăţi în care a fost ales, până acum, Dan Barna lider al partidului, întâi interimar, apoi pe mandat plin, oponenţii acestuia au acuzat fraude. Şi atunci, o grupare foarte puternică a acestora a fost în USR Diaspora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri