Caută
Close this search box.

USR şi PLUS îl sprijină în continuare pe Vlad Voiculescu. Anchetă privind centrele speciale de vaccinare

vlad voiculescu

Birourile Naţionale Reunite ale USR şi PLUS îl susţin total pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi anunţă o anchetă la Sănătate privind centrele speciale de vaccinare, procedurile, accesul la ele şi modul în care au respectat cadrul legal.

„Birourile Naţionale Reunite ale USR şi PLUS susţin fără rezerve orice investigaţie menită să lămurească felul în care informaţiile ajung la români. Cerem Corpului de Control al prim-ministrului să publice imediat raportul care a stat la baza plângerii penale anunţate astăzi.

În acest context, susţinem Ministerul Sănătăţii în demersul de verificare a eventualelor nereguli în procesul de vaccinare, orice posibile încălcări ale cadrului legal privind vaccinarea urmând să fie sesizate organelor competente şi aduse la cunoştinţa publicului”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii USR PLUS.

Birourile Naţionale USR PLUS susţin demararea unei anchete de către Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii privind existenţa centrelor “închise” de vaccinare, procedurile, accesul la ele şi modul în care au respectat cadrul legal.

„De asemenea, pentru o corectă informare a publicului, Alianţa USR PLUS solicită premierului Florin Cîţu să desecretizeze minuta şedinţei de guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înfiinţarea centrelor speciale de vaccinare, devenite la momentul publicării datelor mai numeroase chiar decât toate centrele aflate la dispoziţia populaţiei.

Buna guvernare nu este posibilă departe de ochii publicului, în afara dezbaterii publice şi în lipsa unei asumări clare a responsabilităţilor ce revin fiecărei instituţii şi persoane”, susţinut aceştia.

Potrivit surselor citate de News.ro, reprezentanţii Alianţei USR PLUS în structurile statului au un mandat ferm şi consecvent să depună eforturi pentru continuarea reformelor anunţate în debutul acestei guvernări. Primul pas este câştigarea alături de Ministerul Sănătăţii şi întregul Guvern a luptei cu pandemia.

„Transparenţa este esenţială pentru succesul acestei lupte şi nu este negociabilă”, au subliniat reprezentanţii USR PLUS.

Corpul de control al prim-ministrului a transmis Ministerului Public o sesizare penală ”in rem”, ca urmare a verificărilor preliminare efectuate la Ministerul Sănătăţii şi la celelalte instituţii din subordinea sau coordonarea Guvernului care au atribuţii legale în privinţa gestionării platformei naţionale privind vaccinarea – Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV).

Sesizarea vizează accesarea Registrului de către unii consilieri onorifici ai Ministerului Sănătăţii, Corpul de Cntrol apreciind că ”regimul juridic insuficient definit şi reglementat al consilierului onorific poate crea un mecanism de eludare a regimului incompatibilităţilor şi al conflictului de interese”.

Ministerul Sănătăţii a transmis că accesul în RENV a fost limitat la date statistice, fără caracter secret, adică la informaţii publice care pot fi accesate de orice persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri