Preşedintele argentinian Alberto Fernandez, care a împlinit 62 de ani şi fusese anterior vaccinat împotriva COVID-19, a anunţat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus, conform unui test antigen, relatează agenţiile de presă AFP, EFE şi Reuters, citate de Agerpres.

„La sfârşitul zilei de astăzi, după ce am avut febră de 37,3°C şi o uşoară durere de cap, mi s-a făcut un test antigen, rezultatul fiind pozitiv”, a scris Fernandez, pe contul său de Twitter, într-o postare.

El a adăugat că aşteaptă rezultatul unui test PCR care trebuie să confirme dacă este contaminat sau nu.

„M-am izolat deja, respectând protocolul actual şi urmând instrucţiunile medicului meu personal”, a afirmat Fernandez, care la 21 ianuarie a primit prima doză de vaccin Sputnik-V şi la 11 februarie a fost inoculat cu a doua doză de ser rusesc, conceput de laboratorul moscovit Gamaleia, conform surselor prezidenţiale de la Buenos Aires, citate de AFP şi EFE.

„Chiar dacă mi-aş fi dorit să-mi fi încheiat ziua de naştere fără această veste, am o stare de spirit bună”, a adăugat Fernandez.

Fernandez, care avea stabilită o întâlnire cu primarul capitalei Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, pentru a analiza creşterea infecţiilor din ultimele zile, a adăugat pe Twitter că a contactat persoanele cu care s-a întâlnit în ultimele 48 de ore, „pentru a evalua dacă acestea vor fi considerate contacţi direcţi pentru a se autoizola”.

În iunie 2019, când Alberto Fernandez candida la preşedinţie în alegerile din octombrie din acel an, presa a informat că el suferea de inflamaţie la nivelul membranei care acoperă cavitatea toracică şi plămânii. Politicianul recunoscuse că anterior suferise un trombembolism pulmonar.

Argentina se confruntă în prezent cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus. Potrivit cifrelor oficiale, această ţară, cu 44 de milioane de locuitori, a raportat peste 2,3 milioane de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 56.023 de decese asociate COVID-19.

139 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here