Caută
Close this search box.

Varianta tulpinii indiene de coronavirus a ajuns în România

Update Ministerul Sănătății confirmă existenţa unui focar de COVID în rândul unor muncitori străini care lucrează în județul Brașov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

Potrivit ministerului, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) investighează, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov.

Conform sursei citate, INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Varianta tulpinii indiene a ajuns în România, un pacient din Sfântu Gherghe fiind confirmat joi cu acest tip de coronavirus.

Variantă indiană a coronavirusului a fost detectată în cel puţin 17 ţări, a anuntat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În tot acest timp situația din India este mai mult decât sfâşietoare, mai spune OMS. Țara a depășit pragul de 200.000 de decese din cauza COVID, iar oamenii au început să improvizeze crematorii funerare chiar și în parcări.

Colapsul sistemului sanitar indian este cauzat și de noua variantă a virusului Sars Cov 2 – care, în ultimele zile, a fost semnalată și în ţări europene precum Belgia, Elveţia, Grecia sau Italia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri