Caută
Close this search box.

VIDEO Adina Benghea, la MagnaNewsLIVE: Beneficiile psihomotricității în dezvoltarea copiilor

Adina Elena Benghea, cofondator STURZ – Asociația Centrul de Cercetare și Dezvoltare a Educației pentru Familie și facilitator constelații familiale și organizaționale, a vorbit la MagnaNews LIVE, în emisiunea moderată de jurnalista Rodica Sărmaș Furnea, despre beneficiile psihomotricității în dezvoltarea armonioasă a copilului.

Diminuarea efectelor pandemiei asupra dezvoltării sănătoase a copiilor prin educație psihomotrică se bucură de impact pozitiv și de receptivitate din partea părinților”, ne-a declarat Adina Benghea.

Adina Benghea a vorbit și despre felul în care pandemia a redefinit nevoile copilului.

În acest ultim an, unii copii au petrecut cel mai mult timp din viata lor în preajma părinților. În acest context, nevoi noi au iesit la suprafata în ceea ce privește dezvoltarea copiilor în perioada pandemiei”, a mai declarat cofondatorul STURZ.

Povestea Centrului STURZ a început la Timișoara.

Intenția noastră a fost să contribuim la creșterea calității vieții de familie, cu scopul de a crea acasă un mediu sănătos, prin programe educaționale și terapeutice adresate adulților și copiilor deopotrivă”, a spus Adina Benghea.

De curând, Centrul STURZ a creat o aplicație mobilă, NeuroConect, creată pentru stimulare motrică și cognitivă.

Copiii care nu au parte de stimulare motrică timpurie, în primii 7 ani de viață, prezintă întârzieri ale abilităților cognitive, emoționale și sociale, explică Adina Berghea: ”Toate reflexele timpurii care servesc copilului la naștere și în primii 3 ani au nevoie să fie integrate prin stimulare motrică corespunzătoare”.

Incursiunea în universul STURZ poate readuce o stare de echilibru și prezență, mai ales în momentele dificile din relația părinte-copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri