Caută
Close this search box.

VIDEO Cristian Diaconescu atenţionează: Toate coaliţiile s-au rupt, în România, după doi ani

cristian diaconescu

Nici o coaliție politică de guvernare nu a rezistat în România mai mult de doi ani, a avertizat Cristian Diaconescu, noul președinte al PMP, într-un interviu pentru Newsweek.

Conflictele repetate dintre partidele membre ale actualei coaliții aflată la guvernare vin într-un moment complicat, din cauza crizei pandemice, dar și de răscruce, pentru că România nu are voie să rateze șansa oferită de Mecanismul European de Redresare și Reziliență, a explicat Diaconescu.

„Toate coalițiile în România au început prin a fi concursuri de imagine și au terminat prin a se rupe după doi ani de conviețuire de o manieră agresivă. De data aceasta, suntem într-un moment de complicat. Și asta reiese din două exemple din activitatea de zi cu zi a coaliției de guvernare, a guvernului.

Pe de o parte, gestionarea crizei de COVID-19, care a generat, iată, nemulțumiri. A da vina comunicațional pe unul sau pe altul nu folosește la nimic. În al doilea rând, Planul Național de Redresare și Reziliență. Este șansa României pentru următoarea generație ca acești bani să fie absorbiți integral”, a explicat Cristian Diaconescu.

Fostul ministru de Externe a precizat că România se află, din acest punct de vedere, într-un moment de răscruce extraordinar. „Proiectele României pot fi oprite și pe parcurs. Ne aflăm într-un moment de răscruce extraordinar.

Dar nu avem nici un euro pe card din acești bani. Se dau la timpul trecut promisiunile, ca și cum banii ar fi deja. Noi nu avem acum nici un ban de la UE și lucrurile vor începe abia din aprilie”, a avertizat președintele PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri