Caută
Close this search box.

VIDEO Cum se va transforma radical Gara de Nord

gara de nord

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand şi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă au discutat despre modernizarea Gării de Nord, una dintre clădirile simbol ale Capitalei, spunând că este nevoie de o modernizare a acesteia și de regândire a spațiului astfel încât să fie unul social. Cei doi au mai abordat şi subiectul construcţiilor ilegale din metrou şi problemele Sectorului 1.

„Trebuie sa facem ceva cu Gara de Nord. Gara este sufletul oraşului. O gară are nevoie de o esplanadă, de un spaţiu mare, unde ne întâlnim, unde ne vedem. Acum avem acest spaţiu, într-un fel, spaţiul Gării de Nord, dar care nu este unul viu, este separat de gară de şase benzi de circulaţie. Trebuie să readucem acest spaţiu deschis în faţa gării, să mutăm zona rutieră departe de gară. Deja vom avea un spaţiu în care oamenii vor putea respira, în care oamenii să vină, să fie un spaţiu social”, a declarat Clotilde Armand, într-un vlog postat pe YouTube, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1. Înregistrarea a fost realizată vineri seară.

Ministrul Transporturilor a explicat că, în acest caz, este vorba de o chestiune care ţine foarte mult de urbanism şi de arhitectură.

„Întreaga zonă are mult potenţial, trebuie o viziune, poate facem un concurs internaţional. CFR aşa cum a gândit întotdeauna dezvoltarea infrastructurilor feroviare este foarte tehnic. Ştie despre şină, despre peron, despre semnalistică. Aici este o chestiune care ţine de ţesutul oraşului”, a afirmat Drulă care a adăugat că aceste lucrări de mari amploare trebuie gândite integrat.

Cătălin Drulă a arătat că în acest proiect trebuie implicată şi Primăria Capitalei, fiind vorba de bulevarde, parcul din faţa gării şi Muzeul CFR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri