Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat la Ploieşti, că vaccinarea este un act voluntar, dar şi unul de responsabilitate, arătând că în familia sa sunt trei cadre didactice, toate imunizate împotriva noului coronavirus.

„Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic (…), pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (…) Vaccinarea este un act voluntar (…) şi este un act de responsabilitate.

Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin”, a spus ministrul, într-o conferinţă organizată în cadrul Campaniei naţionale „Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

În context, acesta a precizat că nu are nici un fel de rezervă pentru nici un tip de vaccin anti-COVID, în familia sa fiind trei cadre didactice care s-au vaccinat atât cu serul de la Pfizer, cât şi cu AstraZeneca, spune Agerpres.

„În familie, suntem trei cadre didactice. Am fost patru, unul a trecut într-o altă dimensiune. Ne-am vaccinat şi cu Pfizer, şi cu AstraZeneca, cu ce a fost. Eu, personal, (…) nu am niciun fel de rezervă şi nu am niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin. Beneficiile sunt, fără doar şi poate, mult mai importante decât eventualele riscuri”, a precizat Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul a subliniat importanţa respectării regulilor în unităţile în învăţământ – purtarea măştii, distanţa adecvată, aerisirea spaţiilor, respectarea regulilor de igienă.

122 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here