Caută
Close this search box.

VIDEO USR PLUS cere primarului general Nicuşor Dan să retragă bugetul Primăriei Capitalei

nicuşor dan

Incă o talpă pusă de USR PLUS, în reforma necesară la Primăria Capitalei. Miza acum este bugetul propus de primarul general, Nicuşor Dan.

Viceprimarul USR PLUS al Capitalei, Horia Tomescu, i-a cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul de buget propus pentru București, despre care spune că nu a fost trimis pentru consultare, este nerealist și nu sprijină realizarea obiectivelor asumate în fața cetățenilor.

Ședința Consiliului General pentru aprobarea proiectului de buget este programată să aibă loc astăzi.

”Cerem primarului să retragă proiectul. USR PLUS va vota bugetul doar după ce vor fi îndeplinite aceste standarde, există deja o decizie oficială a conducerii politice”, a declarat viceprimarul Horia Tomescu.

Potrivit acestuia, veniturile de șapte miliarde de lei estimate pentru anul 2021 sunt ”surprinzătoare”, el susținând că în toate discuțiile pe care le-a avut cu primarul și cu directorii din primărie, sumele avansate au fost în jur de 4,5-5 miliarde de lei.

”Atunci când am văzut proiectul de buget pus în dezbatere publică și am văzut suma de 7 miliarde, am cerut notele de fundamentare, adică explicațiile, pe ce se bazează aceste sume.

Răspunsul primit de la direcțiile din primărie a fost că primarul a interzis accesul consilierilor și viceprimarului la orice fel de detalii care să explice forma actuală a bugetului. Avem deci motive să credem că aceste estimări de venituri nu sunt realiste”, a precizat Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri