Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că numărul de cabinete noi de imunizare cu Moderna creşte cu 12 începând de marţi, ajungând la 86, iar din 13 aprilie vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi unde se va administra vaccin Pfizer. De asemenea, persoanele aflate pe lista de așteptare vor fi notificate o singură dată pentru a se programa la vaccinare, nu de 3 ori ca până acum.

„De astăzi, din 6 aprilie, au fost operaţionalizate 12 cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Moderna, aşa încât în momentul de faţă vorbim de aproximativ 86 de centre de vaccinare cu Moderna, care cumulează un total de 103 fluxuri de vaccinare. De asemenea, din data de 13 aprilie vor fi operaţionalizate încă 144 de cabinete noi de vaccinare unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a precizat că începând de miercuri, 7 aprilie, va creşte capacitatea de vaccinare pe fiecare flux de la 60 de persoane la 90 de persoane în toate centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Moderna, respectiv de la AstraZeneca, iar în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Pfizer, numărul de persoane alocate pe flux creşte la 72 de persoane.

Autoritățile au luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de așteptare pentru a se programa la vaccinarea împotriva COVID-19, nu de 3 ori, cum se stabilise inițial.

Decizia a fost luată pentru a accelera rularea persoanelor în vederea programării și a vaccinării, spune Valeriu Gheorghiță. Persoanele care nu se programează în 24 de ore de la primirea notificării au posibilitatea de a se înscrie din nou pe lista de așteptare.

 

82 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here