Caută
Close this search box.

Vine valul 4! Nelu Tătaru anunță: Acum se vaccinează cei care își doresc. Urmează etapa în care trebuie să vină și cei care acum sunt sceptici

nelu tătaru

Fostul ministru PNL Nelu Tătaru trage semnalul de alarmă cu privire la faptul că România trebuie să se pregătească și pentru valul patru al pandemiei, în condițiile mobilității crescute a populației și pe fondul scepticismului manifestat de anumite categorii la adresa vaccinării.

Nelu Tătaru trage semnalul de alarmă! Fostul ministru al Sănătății susține că România se va confrunta și cu valul patru al pandemiei de coronavirus.

Pentru a ajunge la o viață cvasi-normală, este nevoie ca un număr cât mai mare de români să se vaccineze, arată Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că este foarte probabil ca România să se confrunte și cu un al patrulea val al pandemiei, apariția acestuia fiind influențată de mobilitatea crescută a cetățenilor.

”În acest moment se vaccinează cei care își doresc vaccinarea. Urmează o a două etapă care trebuie să vină și cei care în acest moment sunt sceptici.

Pe de altă parte, imunizarea se face prin boală sau prin vaccinare. În acest moment este o concurență între vaccinare și boală.

Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze”, a spus fostul ministru al Sănătății.

”Bâlbâiala vaccinurilor AstraZeneca a contribuit la reticență. De exemplu, vaccinul Johnson&Johnson are la bază același principiu că AstraZeneca. Europenii nu îl vor folosi până la aprobarea EMA” a explicat Nelu Tătaru, potrivit gandul.ro.

”Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf.

Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm.

Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…” – a mai afirmat fostul ministru, în prezent președinte al comisiei parlamentare pentru sănătate.

”Anii terminali ar trebui să se întoarcă față în față la școală, iar ceilalți ani online. Aceasta este sugestia mea. Ar trebui să luăm în calcul un val patru după o perioada în care vom avea multă mobilitate”, a spus Tătaru, referitor la reînceperea școlii.

”Nu trebuie să facem aglomerări. Dacă mergem cu familia noastră nu ar fi o problema dacă nu purtăm masca”, a explicat fostul ministru al Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri