Caută
Close this search box.

Vladimir Putin pune la punct o listă neagră, cu state neprietenoase

vladimir putin

Au ei liste negre cu noi? – pare a gândi Vladimir Putin. Nici o problemă! facem şi noi liste negre cu ei!

Kremlinul va publica în curând o listă a „statelor neprietenoase” în conformitate cu decretul prezidențial semnat la 23 aprilie, potrivit Izvestia, via Newsweek.

Se pare că zece țări sunt cuprinse pe „lista neagră”, inclusiv Statele Unite, Regatul Unit, Polonia, Republica Cehă, Canada și Statele Baltice.

Conform decretului, misiunile diplomatice ale acestor state nu vor putea angaja personal rus.

Parlamentul rus a declarat pentru Izvestia că noua listă neagră nu va surprinde, întrucât toate țările incluse desfășoară o politică antirusă de ceva vreme, conform Newsweek.

O sursă bine informată din Guvern a adăugat pe listă Ucraina și Australia.

„Lista nu a fost încă finalizată, este în curs de desfășurare. Nimeni nu va marca pe cineva ca neprietenos dacă nu a făcut nimic. Modul în care vor funcționa măsurile contra acestor state este, de asemenea, în curs de discuție.

Este posibil să existe o interdicție totală de angajare a cetățenilor ruși la acele misiuni diplomatice. Acest lucru nu se face pentru a tensiona relațiile, ci pentru a preveni alte acțiuni antiruse”, a spus sursa pentru Izvestia.

Comitetul Consiliului pentru Politica Socială al Federației Ruse a subliniat că la elaborarea listei vor fi luate în considerare istoria relațiilor bilaterale și capacitatea de a reacționa în mod adecvat la dificultățile emergente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri