Partidul Social Democrat reacționează după acuzațiile făcute de fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, care a declarat vineri că „există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale” ale deceselor COVID-19.

„PSD a avut dreptate când a susținut că datele privind pandemia au fost măsluite și că actuala guvernare a ascuns realitatea cetățenilor din interese politice, electorale sau de imagine

. Scandalul din Coaliția de guvernare confirmă pe de o parte faptul că românii au fost mințiți de autorități, iar pe de altă parte că deciziile privind restricțiile impuse populației nu au fost fundamentate pe date epidemiologice reale, ci după interesele politice ale guvernanților”, transmite Partidul Social Democrat, într-un comunicat de presă, citat de Digi24.

PSD cere partidelor din Coaliție să voteze solictarea partidului de a înființa o comisie de anchetă privind măsulirea datelor despre pandemie.

„În noul context politic, USR PLUS are ocazia de a face dovada transparenței pe care au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt.

Dacă vor într-adevăr să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului și că nu folosesc „principiul transparenței”, doar ca pe un instrument de șantaj sau vendetă politică, atunci au obligația ca luni să voteze solicitarea PSD de înființare a comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie. Românii au dreptul să știe adevărul despre pandemie și despre modul în care au fost fundamentate restricțiile impuse în această perioadă”, transmite PSD.

130 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here