Caută
Close this search box.

Volei feminin: Internaţionalele Adelina Ungureanu şi Nneka Onyejekwe, ambasadoarele României la Campionatul European

Internaţionalele Adelina Ungureanu şi Nneka Onyejekwe au fost desemnate ambasadoarele României la Campionatul European feminin de volei feminin din 2021, pe care ţara noastră îl va organiza împreună cu Serbia, Croaţia şi Bulgaria, scrie Agerpres.

Ele au fost anunţate şi prezentate sâmbătă de Confederaţia Europeană de Volei (CEV), care pentru această ediţie a competiţiei continentale şi-a propus ca fiecare dintre cele patru ţări gazdă să aibă câte două jucătoare reprezentative în rolul de ambasadoare, precizează site-ul Federaţiei Române de Volei.

Meciurile din ţara noastră se vor desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 18-25 august. Turneul final va avea loc între 18 august şi 4 septembrie.

Pentru ca această competiţie să fie cât mai mediatizată, cei de la CEV au lansat un Program al Ambasadorilor, care cuprinde câte două jucătoare reprezentative din fiecare ţară gazdă. Acestea vor participa, alături de colegele lor din celelalte trei ţări, în lunile premergătoare turneului final la mai multe acţiuni plănuite de CEV pentru creşterea interesului fanilor faţă de competiţie. Primul pas: fiecare ambasadoare are dedicată câte o pagină specială pe site-ul oficial al întrecerii. Din partea României, rolul de ambasadoare va fi îndeplinit de două jucătoare foarte valoroase, componente de bază ale echipei naţionalei, Adelina Ungureanu (20 de ani, legitimată la echipa italiană Cuneo) şi Nneka Onyejekwe (31 de ani, legitimată la Dinamo).

„Este o onoare să mă aflu printre jucătoarele alese să promoveze EuroVolley 2021. Să concurez într-o competiţie atât de importantă în ţara mea este un sentiment extraordinar şi o şansă unică. Sunt fericită să fac parte din această călătorie şi sunt sigură că EuroVolley 2021 va fi o experienţă uimitoare pentru toţi”, a declarat Adelina Ungureanu.

La rândul ei, Nneka Onyejekwe, care este născută chiar în Cluj-Napoca, a declarat: „Organizarea unei grupe a Campionatului European în oraşul meu natal mă bucură foarte mult. Sper doar că lucrurile se vor apropia de normalitate cu pandemia Covid-19 şi că publicul va fi lăsat din nou în săli de sport”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri