Teatrul de Stat din Constanţa a anunţat moartea actorului Bogdan Caragea. De-a lungul timpului, Bogdan Caragea a ocupat şi funcţia de director de producţie în cadrul instituţiei de cultură constănţene.

Actorul a absolvit Unibersitatea de Arte din Târgu Mureș.

”Cu mare tristeţe, anunţăm că astăzi (21 mai n.red.) s-a stins din viaţă colegul nostru, actorul Bogdan Caragea”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat din Constanţa. Bogdan Caragea a absolvit în anul 1987 Institutul de Teatru din Târgu-Mureş. A fost actor la Theatrum Mundi din Bucureşti în perioada 1990 – 1993. A fost, din 2007, director de producţie la Teatrul de Stat Constanţa. În acelaşi timp, a fost prezent pe scenă, in mai multe roluri memorabile. Cel mai recent rol al său, o creaţie foarte apreciată de public a fost în „Testosteron”, de Andrzej Saramonowicz, regia Traian Şoimu.

În ultimii ani, a mai putut fi văzut pe scenă în rolul contelui Almaviva din „Nunta lui Figaro”. La Teatrul de Stat Constanţa a regizat spectacolele „Escrocii” şi „Omul, bestia şi virtutea”, în care a şi jucat. „Dumnezeu să îi călăuzească paşii în lumină!”, scriu colegii săi de la Teatrul din Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here