Caută
Close this search box.

Actorul Bogdan Caragea, de la Teatrul de Stat din Constanța, a murit

Teatrul de Stat din Constanţa a anunţat moartea actorului Bogdan Caragea. De-a lungul timpului, Bogdan Caragea a ocupat şi funcţia de director de producţie în cadrul instituţiei de cultură constănţene.

Actorul a absolvit Unibersitatea de Arte din Târgu Mureș.

”Cu mare tristeţe, anunţăm că astăzi (21 mai n.red.) s-a stins din viaţă colegul nostru, actorul Bogdan Caragea”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat din Constanţa. Bogdan Caragea a absolvit în anul 1987 Institutul de Teatru din Târgu-Mureş. A fost actor la Theatrum Mundi din Bucureşti în perioada 1990 – 1993. A fost, din 2007, director de producţie la Teatrul de Stat Constanţa. În acelaşi timp, a fost prezent pe scenă, in mai multe roluri memorabile. Cel mai recent rol al său, o creaţie foarte apreciată de public a fost în „Testosteron”, de Andrzej Saramonowicz, regia Traian Şoimu.

În ultimii ani, a mai putut fi văzut pe scenă în rolul contelui Almaviva din „Nunta lui Figaro”. La Teatrul de Stat Constanţa a regizat spectacolele „Escrocii” şi „Omul, bestia şi virtutea”, în care a şi jucat. „Dumnezeu să îi călăuzească paşii în lumină!”, scriu colegii săi de la Teatrul din Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri